Bağcılık ve Enoloji Eğitimi

CBÜCelâl Bayar Üniversitesi – Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü – Biyoteknoloji ve Biyomüheiyte_eng_logondislik üzerine yüksek lisans yaptım. Yüksek lisans yaparken Enstitüde yürütülen fermantasyon çalışmalarına da ilgi duymaya başladım. Türkiye’de de şarap sektörünün ne kadar hızla ilerlediğini, Türkiye’deki yabancı danışmanların deneyimleri ve bilgi birikimleri sayesinde Türk şaraplarının yurtdışında başarı ödülleri kazanmaya başladığını gördüm.

supagroYüksek Lisans dönemimde yaptığım çalışmalarla Montpellier SupAgro’da “International Master in Vine & Wine Sciences” bölümünde eğitim bursu kazandım. Eğitim sürecimin ilk senesini Montpellier’de tamamladıktan sonra Teruar (terroir) kavramının nedenli önemli olduğunu anladım. Hasat dönemlerini farklı coğrafyalarda geçirmeye başladım.

Erasmus Mundus öğrenci değişimi ile Almanya Hochschule Geisenheim Üniversitesi’nde ileri düzeyde enoloji ve bağcılık konularının yanıgeienheimnda şarap sektöründe ürün ve proje yönetimi üzerine dersler de aldım. Yüksek lisans tezimi de yine Geisenheim Üniversitesi’nde tamamladım.

https://www.vinifera-euromaster.eu/

https://fr.linkedin.com/in/fatih-gunes-yener-a25731b

d1